Overvallers Gulf-tankstation mogelijk uit Lelystad

LELYSTAD • Di 19 juni 2018 | 21:38 • Dinsdag 19 juni 2018 | 21:38

De overvallers die eind november een overval hebben gepleegd op het Gulf-tankstation in Lelystad kenden de omgeving waarschijnlijk goed. Dat zei een woordvoerder van de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht.

Medewerkers van de benzinepomp werden op 21 november aan het begin van de avond met een vuurwapen bedreigd door twee mannen. Niemand raakte gewond. Volgens de politie vertrokken de overvallers met een onbekende buit in een gestolen auto via de Wigstraat richting het Langezand. In die auto zat vermoedelijk nog een derde persoon. 

Volgens de politiewoordvoerder staat het tankstation op een verlaten plek, die je moet kennen om er te komen. De gestolen auto die de overvallers gebruikten werd een paar straten verderop uitgebrand teruggevonden. 'Dit zou dus kunnen betekenen dat de overvallers uit Lelystad komen of bekend zijn in de omgeving'.
 

Auto eerder op de avond gestolen


Volgens de politie hebben de mannen eerder op die bewuste novemberavond al een echtpaar in het Noord-Hollandse Hem overvallen in hun woning. Daarbij raakte een 75-jarige man gewond. De overvallers namen zijn Volvo V40 mee. Die auto is volgens de politie een half uur later gebruikt bij de overval in Lelystad.

De politie is nog op zoek naar getuigen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel