Burgemeester De Jonge stopt in november

DRONTEN • Do 21 juni 2018 | 20:25 • Donderdag 21 juni 2018 | 20:25

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten stopt per 1 november dit jaar. Hij heeft zijn ontslag ingediend bij Koning Willem-Alexander. Dat laat de gemeente donderdagavond weten. 

"Ik kan terug zien op ruim 30 jaar burgemeesterschap in vijf verschillende gemeenten. Daarmee kwam een jongensdroom uit. De laatste 14 jaar heb ik met buitengewoon plezier gewerkt in Dronten", laat De Jonge weten. "Samen met heel veel inwoners, organisaties, ondernemers, gemeenteraad, wethouders en medewerkers heeft Dronten zich ontwikkeld tot een sterke gemeente met een duidelijk profiel. Ik ben iedereen veel dank verschuldigd voor de kansen die mij zijn geboden." 

Volgens een woordvoerder wil de burgemeester zijn vertrek niet toelichten. Hij geeft aan rust te willen en eerst op vakantie te gaan. De Jonge kondigde zijn vertrek aan tijdens een besloten bijeenkomst met gemeenteraadsleden. Volgens de woordvoerder waren de toehoorders verrast door deze mededeling. De Jonge werd in 2016 door de gemeenteraad benoemd voor zijn derde ambtstermijn. 

Hoe reageren de lokale politici op het vertrek?


Gemeenteraadslid Trudy Stoker van de VVD wist wel dat het moment zou komen maar had het deze donderdagavond niet zien aankomen. Ze moet nog wennen aan het idee dat De Jonge ermee stopt. Siert Jan Lap van het CDA  respecteert de keuze van de burgemeester. Hij bedankt hem voor alle jaren dat De Jonge zijn best heeft gedaan voor de gemeente Dronten. Paul Vermast van GroenLinks heeft waardering voor De Jonge voor zijn rol als burgervader. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel