OM eist jeugd-tbs en celstraf voor reeks aan strafbare feiten

ALMERE • Vr 22 juni 2018 | 11:42 • Vrijdag 22 juni 2018 | 11:42

Het Openbaar Ministerie eist drie jaar jeugd-tbs tegen een 18-jarige jongen uit Almere. De officier van justitie liet vrijdag in de rechtbank in Lelystad weten dat de kansen van de jongen op zijn. Verschillende hulpinstanties, waaronder de Raad van de Kinderbescherming, sluiten zich bij die eis aan.

In januari vorig jaar werd de jongen veroordeeld en werd al voorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd. Hij was toen nog minderjarig. Ondanks die zware waarschuwing ging hij in november 2017 opnieuw de fout in. Rijden zonder rijbewijs, een ongeluk veroorzaken, wegvluchten en harddrugs op zak, zo luidt de aanklacht. De Almeerder heeft alles bekend.

Na een paar dagen gevangen te hebben gezeten, mocht hij weer naar huis. Maar in maart werd de jongen na een vechtpartij in een club in Almere opnieuw betrapt met een flinke hoeveelheid drugs op zak.

Onbegrijpelijk


De rechtbank in Lelystad liet vrijdag weten het onbegrijpelijk te vinden dat de jongen zich zo kon gedragen met jeugd-tbs boven zijn hoofd. Bovendien staat hij niet open voor psychische hulp.

Voor de officier van justitie reden genoeg om de jeugd-tbs alsnog te eisen. Volgens hem heeft de Almeerder antisociale trekken en heeft hij een strikt kader nodig. Voor de nieuwe strafbare feiten van november en maart werd een gevangenisstraf geëist van 3 maanden en een geldboete van 865 euro. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel