Nieuw op de woningmarkt; bieden-vanaf op nieuwbouwproject

ALMERE • Vr 22 juni 2018 | 12:14 • Vrijdag 22 juni 2018 | 12:14

Niet alleen koopwoningen, maar sinds kort worden ook nieuwbouwwoningen in Almere aangeboden met een 'vanaf prijs'. Het gaat om zes twee-onder-een-kap woningen in Nobelhorst. Het is volgens buurtmakelaar Madeleen van den Brink van Nobelhorst voor het eerst in Almere dat dit gebeurt. 

De zes boswoningen van nieuwbouwproject Het Laar worden niet vanaf een vaste vraagprijs aangeboden maar vanaf een startprijs van 477.500 euro. Geïnteresseerden mogen laten weten wat de woning voor hen waard is. De hoogste bieder gaat er met het huis vandoor. In een voortraject zijn op deze manier al vijf van de zes woningen verkocht. 

Al langer in Amsterdam


In Amsterdam worden al langer nieuwbouwwoningen met een 'vanafprijs' aangeboden. Na een brief van een bezorgde inwoner reageerde de Amsterdamse wethouder Ivens in het Algemeen Dagblad: "Het bieden op nieuwbouwwoningen werkt de gekte op de Amsterdamse woningmarkt in de hand. Het is een zorgelijke ontwikkeling maar ik kan er als wethouder niet veel aan doen."

In Nobelhorst gaat het volgens de buurtmakelaar voorlopig om een experiment. Er wordt nog gekeken of deze methode ook bij nieuwe woningbouwprojecten wordt toegepast. Opdrachtgevers van nieuwbouwproject, Dura Vermeer en Ymere, willen geen toelichting geven op deze nieuwe woningtrend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel