Almere City FC heeft nieuwe grasmat

ALMERE • Vr 22 juni 2018 | 12:39 • Vrijdag 22 juni 2018 | 12:39

De nieuwe grasmat van voetbalclub Almere City FC ligt in het stadion. De club besloot begin dit jaar om na 12 jaar weer over te stappen van kunstgras op echt gras. Dit omdat de spelers en de technische staf dit graag wilden.

"Wij verkeren in de positie dat we deze beslissing kunnen nemen en volgen daarmee de wens van spelers en trainers om weer op echt gras te gaan voetballen”, aldus algemeen directeur John Bes.

Almere City FC is de eerste club in het betaald voetbal die van kunstgras terugkeert naar echt gras. Het kunstgras krijgt een tweede leven als trainingsveld buiten het stadion. 

Kunstgras stond afgelopen jaar ter discussie omdat de rubberen korrels schadelijke stoffen zouden bevatten. Ook zou kunstgras vaker blessures opleveren. Almere City FC speelt al sinds 2005 op kunstgras. De club, die toen nog FC Omniworld heette, betrok 12 jaar geleden het complex dat nu het Yanmar Stadion heet. Op dat moment was dit het derde stadion in Nederland met een kunstgrasmat.

De A-selectie van Almere City FC start op maandag 2 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd op het nieuwe gras wordt gespeeld op dinsdag 7 augustus tegen Real Club Deportivo Mallorca. Dit is een oefenwedstrijd. De competitie start op 17 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel