Feestelijke opening begeleid woonproject Philadelphia

ALMERE • Vr 22 juni 2018 | 15:09 • Vrijdag 22 juni 2018 | 15:09

De eerste woonlocatie van stichting Philadelphia Zorg voor mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking in Almere is vrijdag feestelijk geopend. De appartementen zijn vanaf april in gebruik genomen. Inmiddels zijn alle 36 woningen bewoond. Philadelphia besloot twee jaar geleden het complex te bouwen aan de Borneostraat in Almere Buiten. De belangstelling was volgens de organisatie groot.

Bewoners hebben een eigen woonkamer met een keukenblok en een aparte slaapkamer. Op iedere verdieping bevindt zich ook nog een gemeenschappelijke woonkamer. Bewoners krijgen begeleiding bij het wonen. Zo wil de één leren koken en heeft de ander hulp nodig bij het schoonhouden van het appartement.

Het woonzorg-concept is volgens persoonlijk coach Lejanne Jansen bijzonder. De coaches, de ouders en de bewoners zitten in een team waarin wordt samengewerkt. "Stel dat er tot midden in de nacht wordt gekeet in de gemeenschappelijke ruimte, dan is dat storend voor andere bewoners die de volgende dag gaan werken. Dan zouden we vroeger hebben bepaald dat de huiskamer om 22.00 uur 's avonds op slot gaat. Nu komen we er met elkaar uit. We doen het samen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel