PvdA Almere weet het nog niet

ALMERE • Vr 22 juni 2018 | 16:50 • Vrijdag 22 juni 2018 | 16:50

Het is nog altijd onduidelijk of de PvdA in Almere zijn coalitiepartners blijft steunen of dat de partij het vertrouwen in de coalitie opzegt. De partij had donderdag voor de tweede keer in één week een gesprek met de andere collegepartijen VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie.

Volgens PvdA-fractievoorzitter Kerim Iskender waren het goede gesprekken maar hij wil niets zeggen over de inhoud daarvan. Volgende week maandag gaat hij opnieuw met zijn fractie in overleg om te bepalen hoe verder moet worden omgegaan met de ontstane situatie.

Aanleiding voor de crisis is het opzeggen van het vertrouwen in oud PvdA-wethouder Tjeerd Herrema een week geleden door de coalitiepartijen. Dit gebeurde nadat het huis aan huisblad Almere Deze Week hem beschuldigde van het versturen van onprofessionele berichten en een klacht indiende bij de burgemeester Franc Weerwind. Herrema trad daarop af als wethouder. 

Het onderzoek naar de klacht is nog niet afgerond. De uitkomsten hiervan worden volgende week verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel