Militairen oefenen bij Ramspolbrug

ENS • Vr 22 juni 2018 | 17:13 • Vrijdag 22 juni 2018 | 17:13

De Ramspolbrug bij Ens was vrijdag het toneel van een militaire oefening. Militairen van het Korps Nationale Reserve moesten de brug en de naastgelegen balgstuw beschermen tegen een dreigende terroristische actie.

Het Korps Nationale Reserve bestaat uit deeltijdmilitairen. Zij hebben naast hun taak voor het Korps een betaalde baan of doen een studie. Het Korps heeft als hoofdtaak het beveiligen en bewaken van vitale installaties. De stormkering is zo'n belangrijk object.

Aan de oefening doen in totaal zo'n 100 reservisten mee. Ze maken hierbij gebruik van twee rubberboten. Ook worden er in de buurt van de brug patrouilles uitgevoerd. Tijdens de oefening kunnen weggebruikers in een verkeerssluis belanden. De auto wordt dan kort onderzocht. 

Tijdens de oefening probeerden 'onbekenden' bij de balgstuw te komen. De reservisten moesten die dreiging keren met een arrestatie. De militairen schieten niet met ‘scherp’, maar maken wel gebruik van ongevaarlijke oefenmunitie. De oefening duurt tot en met zaterdag

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel