Bremerbaai kan 'Beste strandpaviljoen van Nederland' worden

BIDDINGHUIZEN • Zo 24 juni 2018 | 17:46 • Zondag 24 juni 2018 | 17:46

Strandpaviljoen Bremerbaai in Biddinghuizen is genomineerd voor de 'Strandverkiezingen van 2018'. De standtent, die nu twee jaar bestaat, maakt kans op de titel 'Beste strandpaviljoen van Nederland'. Eigenaar Dick Boshuizen is trots op de nominatie. Publiek mag een stem uitbrengen en daarnaast is er een vakjury na een bezoek van een mystery guest een oordeel geeft.

Pluspunten van de Bremerbaai zijn volgens Boshuizen: het strand, het uitzicht en de ligging aan het Veluwemeer. Bootjes kunnen er aanleggen en het pontje dat fietsers over het Veluwemeer zet, stopt voor de deur. 

Sterke concurentie


De Bremerbaai moet het opnemen tegen 24 andere strandpaviljoens. Het paviljoen is de enige horecagelegenheid uit Flevoland, de meeste genomineerden zijn gevestigd aan de kust. Daar heeft Boshuizen ook jaren gewerkt. Hij heeft 9 jaar een strandpaviljoen in het Zeelandse Dishoek gerund. Oorspronkelijk komt Boshuizen uit Nunspeet. Omdat hij zijn familie en vrienden miste kwam hij weer deze kant op. Nu woont en werkt hij in Biddinghuizen en dat bevalt hem prima.

Kleine kans op winst


De prijs 'Beste strandpaviljoen van Nederland' in de wacht slepen is volgens de eigenaar waarschijnlijk nog te hoog gegrepen. Maar er is ook een onderverdeling gemaakt in strandtenten die aan zoet water of juist aan zout water liggen. In de categorie zoet water strijdt de Bremerbaai samen met twee anderen om de eer. Boshuizen denkt dat hij in deze categorie zeker een kans maakt. 

De winnaars worden op 5 juli bekend gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel