Sportles gehandicapten stopt door minder subsidie

ALMERE • Zo 24 juni 2018 | 17:51 • Zondag 24 juni 2018 | 17:51

In september moet een groep gehandicapten die al 17 jaar met elkaar sport, noodgedwongen stoppen. De sportles wordt georganiseerd vanuit Recreatie Sport Almere (RSA).  Deze organisatie krijgt 10.000 euro subsidie van de gemeente, maar dat wordt teruggeschroefd naar 7.500. Er vervallen daardoor meerdere lessen, waaronder het uurtje gehandicaptensport.

De deelnemers zijn teleurgesteld en boos. Trudy Kanis gaat de les heel erg missen. "We zijn echt vrienden geworden want je hebt iets gemeen met elkaar. Wij kunnen nergens anders terecht. Dan hebben we alleen fysiotherapie. Maar dat heeft niet die leuke sociale functie van sporten met elkaar". Ze begrijpt niet dat de gemeente de gehandicapten zo in de kou laat staan. 

Contributie verdubbeld


Als ze de les willen behouden moet de contributie meer dan verdubbeld worden, volgens sportinstructrice José Sallé. "Dat is voor deze groep mensen met een beperking niet op te brengen". De enige andere oplossing is het aantrekken van meer deelnemers. Daardoor kunnen de kosten naar beneden. De groep bestaat nu uit 10 mensen. Met 5 nieuwe aanmeldingen is er hoop dat de les misschien toch door kan gaan.

Gemeente moet bezuinigen


De gemeente Almere zegt dit jaar minder geld beschikbaar te hebben voor subsidies. Elke subsidieaanvraag wordt daarom opnieuw bekeken. Er is volgens de gemeente niet bewust gekozen om gehandicaptensport minder geld te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel