TOP-Almere komt met kerstshow

FLEVOLAND • Zo 24 juni 2018 | 17:59 • Zondag 24 juni 2018 | 17:59

Met zomerse temperaturen staan de leden van theater en zanggroep TOP-Almere vol overgave kerstliedjes te oefenen. "Let it Snow, klinkt toch een beetje vreemd met 20 graden", zegt producer Dick Schaar. Maar het is hard nodig omdat de groep in december de spil is van een grote show, de Flevo Christmas Proms. Koren uit heel de provincie komen dan samen, in totaal 150 mensen. "Het wordt een muzikaal programma met diverse kerstliedjes, van klassiek tot modern."

In december wordt de show drie keer opgevoerd. In Almere, Lelystad en Emmeloord zijn de koren dan te horen. De optredens worden begeleid door het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Het moet een voorstelling worden die voor verbinding zorgt, daarom is er ook gekozen voor een Sing-a-long. De tekst van de nummers wordt getoond, zodat het publiek mee kan zingen. 

Spel en dans


Elk koor brengt zijn eigen repertoire ten gehore. De nummers worden met elkaar verbonden door middel van spel en dans. Een kerstverhaal loopt als een rode draad door de show. Rudolf, een van de rendieren, is zoek. Schaar licht een tipje van de sluier op: "Ik denk dat hij in de Oostvaardersplassen gevonden wordt".

Voor de show is 80.000 euro nodig. De organisatie heeft subsidies aangevraagd en is nog op zoek naar sponsoren.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel