Opnieuw internationale titel voor Urker duif

URK • Zo 24 juni 2018 | 18:08 • Zondag 24 juni 2018 | 18:08

Duivenmelker Pieter Woord sleepte dit jaar opnieuw een internationale titel in de wacht met een van zijn duiven. Het beestje vloog met een gemiddelde snelheid van 66 kilometer per uur vanuit Pau, Zuid Frankrijk naar Urk. Daarmee was de duif de snelste van in totaal 11.739 duiven.

Dit is al de tweede keer dat Woord de internationale titel binnensleept met een duif. Vorig jaar won hij de titel met duif Leontine. "In ruim honderd jaar is er niemand die deze titel twee keer won. Dat is echt een unicum," zegt Woord trots.

Tegenwind


Dit jaar deelt hij zijn titel met mede-eigenaar Louw van den Berg. Hun duif vloog in 23 uur tijd ​een afstand van 1129 kilometer. "Dat is heel knap, want ze had constant last van tegenwind," zegt Woord. Er deden duivenmelkers uit zes landen mee aan de marathonwedstrijd.

De winnende duif heeft nog geen naam. "Daar hebben mijn compagnon en ik eigenlijk nog niet over nagedacht," aldus de trotse duivenhouder. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel