CNV: streekvervoer vanaf woensdag plat

FLEVOLAND • Ma 25 juni 2018 | 13:43 • Maandag 25 juni 2018 | 13:43

Bemiddelingspogingen voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer zijn vooralsnog mislukt, dat laat vakbond CNV weten. De bond roept daarom de leden bij de vervoersbedrijven op om vanaf woensdag voor drie dagen het werk neer te leggen. Ook vakbond FNV schaart zich maandagavond achter de staking, maar dan voor onbepaalde tijd. 

De staking werd vorige week nog met twee dagen uitgesteld omdat er signalen waren dat beide partijen tot een oplossing kwamen. "We hebben nu een terugkoppeling gekregen van de bemiddelaars. De uitkomst is een koude douche. Er is nog geen licht in de tunnel. De werkgevers weten van geen wijken; er blijkt geen enkele verbetering mogelijk. Dat betekent dat we vanaf woensdag volop in actie gaan”, aldus onderhandelaar Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen.

Er wordt al maanden onderhandeld over een beter cao. Buschauffeurs willen een beter loon en minder werkdruk. Vakbond CNV realiseert zich dat de staking grote gevolgen heeft voor de reizigers. "Toch hopen we op enig begrip hiervoor. Het gaat hier niet alleen om de chauffeurs, maar ook om veiligheid en service voor de reizigers. De roosters zijn gewoon te krap, het is teveel gejaag allemaal, dat kan en moet beter."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel