Subsidie voor De Groene Leerling en Oral History

FLEVOLAND • Ma 25 juni 2018 | 15:00 • Maandag 25 juni 2018 | 15:00

De projecten Oral History in Zuidelijk Flevoland en De Groene Leerling krijgen samen bijna 170.000 euro subsidie van de EU. Deze zogenoemde Leadersubsidie is er voor het realiseren van ideeën voor het platteland in Flevoland.

Oral History is een initiatief van Landschapsbeheer Flevoland. De verhalen van polderpioniers in Zuidelijk Flevoland worden vastgelegd in het boek "Zover je keek was er niks". Mensen vertellen hoe Flevoland tot stand kwam en hoe ze de samenleving hebben opgebouwd. Ook op de website Flevolands Geheugen komen de verhalen te staan, net zoals bij eerdere projecten in Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland.

Het project kost 225.000. Daarvan wordt 60% gesubsidieerd, namelijk 135.000. De helft van die subsidie komt van de EU. De andere helft wordt door de gemeente Zeewolde gefinancierd.

Kinderen naar buiten


De Groene Leerling is een initiatief van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland. Zij willen schoolpleinen groener maken en scholen stimuleren vaker buiten onderwijs te geven. Kinderen zouden zich daardoor meer verbonden gaan voelen met de natuur en hun omgeving en creatiever, slimmer en fitter worden.

De Groene Leerling kost 373.000. Ook hiervan wordt 60% gesubsidieerd, namelijk 200.000. De helft daarvan komt uit Brussel, de rest uit de gemeenten Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel