Winkel Kleurkracht van Triade viert lustrum

EMMELOORD • Do 5 juli 2018 | 22:15 • Donderdag 5 juli 2018 | 22:15

De winkel Kleurkracht in Emmeloord bestaat vijf jaar. De winkel wordt gerund door cliënten van Triade. Midden in de bibliotheek heeft Kleurkracht een hoek waar zeepjes, kaarsen en zakken met thee worden verkocht. Veel van de producten worden gemaakt door mensen met een beperking die dagbesteding krijgen bij Triade. 

''Voor onze medewerkers is dit een plek waar zij kunnen doen waar ze goed in zijn.'' Dat zegt Sylvia van der Vliet, zij is de beheerder van de winkel. ''We proberen te ontdekken waar bij mensen hun talenten liggen.'' In de komende jaren wil Van der Vliet de samenwerking met de bibliotheek vergroten.

Één van de kaarsen- en zeepmakers is Henk Schuurman. Hij doet niets liever dan het werk bij Kleurkracht. ''We maken allemaal verschillende zeepjes met de zeepmachine. We hebben allemaal verschillende vormpjes voor.'' Naast de blokzepen maakt Schuurman ook bruisballen voor in bad en vloeibare handzeep. ''Het is gewoon hartstikke leuk om te doen."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel