Bouwmeester bedankt voor wethouderschap

ALMERE • Di 10 juli 2018 | 21:46 • Dinsdag 10 juli 2018 | 21:46

Oud-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester volgt Tjeerd Herrema niet op als PvdA-wethouder in Almere. Zij heeft bedankt voor de eer. De Floriade-portefeuille, die door het aftreden van Herrema is vrijgekomen, ligt haar niet. 

Bouwmeester was vanaf 2002 vier jaar lang raadslid in Almere en werkt nu voor de Nederlandse Diabetes Federatie. Ook houdt zij zich bezig met zorginnovatie en e-health. Ze zegt wel even getwijfeld te hebben over het aanbod van de Almeerse PvdA-fractie. "Almere blijft trekken. Toch heb ik besloten om niet op de vraag in te gaan. Ik richt mij op de zorg. Almere is voorloper op het gebied van zorginnovatie, maar de portefeuille die vrij komt is niet op dat vlak", aldus Bouwmeester.

Herrema


De vraag van de PvdA-fractie kwam 'ergens in juni'. "Toen er van alles rondom Tjeerd Herrema ging spelen." Tjeerd Herrema diende twee weken geleden zijn ontslag in. Er was rond zijn persoon veel ophef ontstaan nadat een journalist van Almere Deze Week een klacht tegen hem indiende van seksuele intimidatie. Herrema werd door de Gemeentelijke Ombudsman vrijgepleit, maar kon zijn positie niet behouden nadat de coalitiepartners VVD, D66, ChristenUnie en GroenLinks al eerder het vertrouwen in hem opzegden. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel