Veel animo voor infoavond Windplan Blauw

SWIFTERBANT • Di 10 juli 2018 | 22:36 • Dinsdag 10 juli 2018 | 22:36

Een informatiebijenkomst over Windplan Blauw in Swifterbant trok dinsdagavond zo'n zeventig belangstellenden. De aanwezigen konden vragen stellen over het plan, waarbij 74 bestaande kleinere turbines plaats moeten maken voor 61 grote molens. Ook konden zij hun zienswijze indienen. 

De nieuwe turbines komen in het gebied tussen de Colijnweg bij Ketelhaven en de Maxima centrale bij Lelystad te staan. De informatieavond is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en SwifterwinT. In twee weken tijd zijn vier bijeenkomsten gehouden: op Urk, in Lelystad, Dronten en Swifterbant. 

Tegenstanders 


In Swifterbant zijn onlangs ruim 800 handtekeningen ingezameld tegen de komst van de molens bij het dorp. Vooral het voornemen om twee molens aan de rand van het Swifterbos te zetten, stuit op veel kritiek. Het Windplan Blauw is nog niet definitief. Tot 8 augustus kunnen mensen nog een zienswijze indienen tegen het plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel