Brand Nunspeet: Geen gevaar in Flevoland

BIDDINGHUIZEN • Wo 11 juli 2018 | 20:31 • Woensdag 11 juli 2018 | 20:31

Enkele inwoners van Biddinghuizen hebben woensdag een NL-Alert ontvangen in verband met een grote brand in Nunspeet. Daarbij ontstond veel rook. Geadviseerd werd om ramen en deuren te sluiten maar voor Flevoland is dat niet nodig.

Volgens de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland was de melding niet voor Flevoland bedoeld. ''Grenzen van het uitzendgebied van NL-alert zijn niet heel nauwkeurig. Hierdoor kan het zijn dat een deel van Flevoland het bericht van Nunspeet heeft ontvangen.'' 

De brand woedt in een fietsenopslag van Stella Fietsen. Onder meer accu's staan in brand, dat kan zorgen voor irritatie aan de slijmvliezen. Volgens de brandweer is het vuur onder inmiddels onder controle.

Een mobiel laboratorium heeft metingen gedaan in het gebied. Ook het RIVM heeft de brandweer in Nunspeet ondersteund. WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Dirk

    Do 12 juli 2018 Donderdag 12 juli 2018

  Stelletje domme boeren daar .je propt toch geen 3000 elektrischefietsen en 9000 accu's in een loods zonder enige veiligheids maatregelen.

  reageer
 • Frank Houtrook

    Do 12 juli 2018 Donderdag 12 juli 2018

  Geen gevaarlijke stoffen???? Wie gelooft dat. Alle rook is slecht. Ook als het verdund is. Zoiets heet fijnstof en paks. Metingen zijn onbetrouwbaar.
  Vuile lucht is killer nummer 1.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert