ANWB Automaatje ook van start in Almere

ALMERE • Do 12 juli 2018 | 13:52 • Donderdag 12 juli 2018 | 13:52

Ouderen die slecht ter been zijn of geen vervoer hebben, kunnen vanaf donderdag ook in Almere gebruik maken van het project ANWB Automaatje. Senioren die graag naar de supermarkt, kapper of stad willen, worden dan gekoppeld aan een vrijwilliger en diens auto.

De vrijwilliger haalt de senioren vervolgens thuis op en brengt ze naar hun bestemming. De aftrap van Automaatje was donderdagmorgen bij de 94-jarige Mien van Gaveren in Almere Haven. Zij werd opgehaald en naar Corrosia gebracht. Ze luncht daar wekelijks bij Grand Café Wijs

Almere is de tweede gemeente in Flevoland waar ouderen een automaatje kunnen krijgen. Het project ging al eerder van start in Lelystad.

'Isolement voorkomen'


Gerard van den Bos van de ANWB is de bedenker van Automaatje. Hij wil met dit initiatief bereiken dat zo veel mogelijk ouderen mobiel worden en de straat op kunnen. Zo kan worden voorkomen dat ze in een isolement raken. Gerard hoopt daarom dat veel vrijwilligers zich zullen aanmelden om met hun auto en de ouderen op pad te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel