Politie betrapt 'appers' vanuit gehuurde vrachtauto

FLEVOLAND • Do 12 juli 2018 | 15:58 • Donderdag 12 juli 2018 | 15:58

De politie heeft in twee dagen tijd in de regio Midden Nederland bijna 100 verkeersboetes uitgedeeld. Dat gebeurde tijdens actiedagen waarbij gelet werd op gevaarlijk rijgedrag ten opzichte van vrachtwagens. Dinsdag waren agenten in Utrecht en Gooi en Vechtstreek onderweg, woensdag werden er op verschillende plekken in Flevoland controles uitgevoerd.

De politie controleerde weggebruikers vanuit een gehuurde vrachtauto. Wanneer agenten automobilisten zagen appen of bellen, ging de politie daar met een onopvallende auto of motor achteraan. Ook wanneer automobilisten de gehuurde vrachtauto van de politie afsneden of op een andere manier belemmerden, werd er actie ondernomen. Driekwart van de boetes werd opgelegd voor appen achter het stuur. Volgens de politie gingen vrachtwagenchauffeurs hierbij net zo vaak in de fout als 'gewone' automobilisten.

Dubbele boete


In het verslag van de actie heeft de politie de resultaten niet per provincie uitgesplitst. Wel wordt één automobilist in het bijzonder genoemd. Deze man werd door agenten betrapt op bellen achter het stuur. En toen hij na ontvangst van de bekeuring verder mocht rijden, zou hij bellend de vrachtauto van de politie hebben ingehaald en opnieuw op de bon zijn geslingerd. In totaal kreeg de man twee boetes van 230 euro opgelegd. 

'Onvoldoende rekening houden'


Volgens de politie werd de controle uitgevoerd omdat er geregeld aanrijdingen tussen personen- en vrachtauto’s plaatsvinden. Volgens de politie gebeuren die ongelukken meestal omdat automobilisten, maar ook fietsers, onvoldoende rekening houden met de bijzondere kenmerken van een vrachtwagen, zoals beperkt zicht en een langere remweg.

Touringcar


De politie hield in april ook al een speciale actiedag om gevaarlijk rijgedrag aan te pakken. Toen werd het verkeer vanuit een gehuurde touringcar in de gaten gehouden.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel