'Hé Opa' wil voor de elfde keer de Nijmeegse Vierdaagse uitlopen

ALMERE • Zo 15 juli 2018 | 16:30 • Zondag 15 juli 2018 | 16:30

Voor de elfde keer wil Henk van der Sanden (69) uit Almere 'm uitlopen: de Nijmeegse Vierdaagse. Dat zou een enorme prestatie zijn. Vijf weken geleden lag hij namelijk nog in het ziekenhuis voor een operatie aan zijn halsslagader. 

Zijn herstel ging zo snel, dat hij van de artsen en doktoren weer alles mag doen. En dus heeft hij de laatste week veel gewandeld. "Door mijn goede conditie ben ik er snel weer bovenop gekomen!", vertelt Henk vol trots.

'Goed voor geest en lichaam'


"Wandelen is goed voor geest, ziel en lichaam zeg ik wel eens", zegt Henk terwijl hij aan het lopen is. "Ik loop omdat het gezond is, maar ook om aan mijn conditie te werken. Daarnaast is het ook fijn om te genieten van de natuur." 

Via zijn website houdt hij iedereen op de hoogte van zijn wandelingen. Hij maakt altijd foto's tijdens het lopen en plaatst de route van de wandeling online. Op die manier hoopt hij jong en oud aan het wandelen te krijgen. 

'Hé, opa!'


"Al loop je iedere avond een half uurtje, dan ben je in beweging en zit je niet stil op de bank", vertelt Henk. Dat wandelen goed is, blijkt wel uit zijn eigen medicijngebruik. Dat is met de helft afgenomen sinds hij actief is gaan lopen. 

De Nijmeegse Vierdaagse is van dinsdag tot en met vrijdag. Henk is te herkennen aan zijn t-shirt met: 'Hé opa!' en zijn drie vlaggen: de Vierdaagse, de Nederlandse en de Almeerse vlag. 

Buschauffeur 


Acht jaar geleden vierde Henk dat hij veertig jaar als buschauffeur werkte. In de beginjaren van zijn carrière stond hij bij reizigers bekend om zijn vrolijke gezang. Hij maakte destijds plannen om wat rustiger aan te gaan doen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel