Gemengde reacties bewoners op sloop woningen

EMMELOORD • Zo 15 juli 2018 | 16:37 • Zondag 15 juli 2018 | 16:37

De bewoners van de Zuiderkade in Emmeloord reageren wisselend op het nieuws dat hun woning gesloopt gaat worden. Zo'n 140 huurwoningen in de Botenbuurt worden namelijk met de grond gelijk gemaakt om er vervolgens nieuwbouw op te zetten. 

Volgens woningcorporatie Mercatus zijn de woningen erg verouderd, gehorig en kan er schimmel ontstaan door vocht. Ook willen ze de huizen duurzamer maken. Nieuwbouw was daarom de beste oplossing. 

50/50


Volgens een buurtbewoner was ongeveer de helft voor renovatie en de andere helft voor sloop en nieuwbouw. "Ik snap zelf niet dat het gesloopt moet worden. Ik woon hier zelf hartstikke goed", legt ze uit. "Er is misschien wat achterstallig onderhoud, maar ik hou het zelf allemaal netjes bij. Ik heb geen schimmel in huis. Daarnaast ben ik bang dat de huurprijs enorm zal gaan stijgen. En dan wordt het voor mij te duur om hier te wonen." 

Een andere vrouw is juist wel blij dat de woningen tegen de vlakte gaan. "Ik ben al jaren verkouden. Volgens mijn kno-arts komt dat door de vocht- en tochtproblemen in mijn huis." Ondanks dat ze voor de sloop is, gaat ze haar woning wel missen. "Ik woon hier al zo lang, met prachtig uitzicht. Ik weet niet of ik hier terug ga komen." 

Terugkeren


Voor alle bewoners komt volgens Mercatus een verhuisregeling, worden zij met voorrang in een nieuw huis geplaatst en krijgen ze de keuze om uiteindelijk weer terug te keren. De huizen aan de Zuiderkade worden binnen één tot drie jaar gesloopt en nieuw gebouwd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel