Vrijwillig tuinen opknappen voor een ander

ALMERE • Zo 15 juli 2018 | 17:26 • Zondag 15 juli 2018 | 17:26

“Van onkruid krijg ik nooit genoeg!”, zegt de vriendelijke Martin in ‘t Hout uit Almere. In ‘t Hout is vrijwillig tuinman en helpt mensen met hun tuin die het onderhoud zelf niet kunnen doen of hulp niet kunnen betalen. 

“Ik zat al jaren in de WAO door psychische dingen en was het stilzitten meer dan zat. Ik wilde iets terugdoen voor de maatschappij en kwam toen op dit idee.” vertelt In ‘t Hout. De vrijwillige tuinman is elke dag bezig in tuinen van een ander. “Het is eigenlijk verdrietig hoeveel mensen mijn hulp nodig hebben.”

Het mes snijdt aan twee kanten. Door zijn autisme maakt In ‘t Hout moeilijk contact. Maar in het tuinonderhoud heeft hij er geen last van en maakt hij met iedereen een praatje en dat vindt hij erg prettig. “Nu gaat het over de plantjes en praat ik veel makkelijker."

Niet storten


Eén ding zit In ‘t Hout wel dwars. Omdat hij wordt aangemerkt als bedrijf mag hij zijn snoeiafval niet gratis wegbrengen naar het afvalperron en geen gebruik maken van de snoeikorven die in de stad staan.

“Maar ik doe het vrijwillig, ik help mensen en de stad. Ik vraag maar 3 euro 60 per tuin als een onkostenvergoeding. Een bedrijf ben ik echt niet!”
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel