Onderzoek Martho Flexwerk nog niet afgerond

EMMELOORD • Zo 15 juli 2018 | 17:29 • Zondag 15 juli 2018 | 17:29

Het onderzoek naar uitzendbureau Martho Flexwerk in Emmeloord is bijna twee jaar na de inval bij het bedrijf nog niet afgerond. Dat laat een woordvoerder van de Inspectie SZW weten.

"Tijdens het onderzoek is nieuwe informatie verkregen die nu verder bekeken wordt. Dat heeft helaas als gevolg dat het onderzoek nog niet is afgerond."  Bij uitzendbureau Martho Flexwerk in Emmeloord werd in september 2016 een inval gedaan door de Inspectie SZW. De inspectiedienst zei destijds dat er verschillende tips waren binnengekomen over uitzendkrachten die niet correct betaald werden.

Te weinig betaald


Het ging om Poolse medewerkers die door Martho werden ingezet bij agrarische bedrijven. De inspectie vermoedde dat ze te weinig betaald kregen voor het werk dat ze deden. Op het kantoor van Martho Flexwerk in Emmeloord is daarom destijds de administratie in beslag genomen.

Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met Poolse arbeiders om te achterhalen of ze daadwerkelijk betaald krijgen voor de uren die ze maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel