Knooppunt Almere: "blijf in je baan, niet op laatste moment wisselen"

ALMERE • Zo 15 juli 2018 | 18:12 • Zondag 15 juli 2018 | 18:12

"Ga niet op het allerlaatste moment snel wisselen, blijf in je eigen baan." Dat advies geeft verkeersdeskundige Sjaak de Coninck over de nieuwe situatie op de A6. Wie van Lelystad richting Amsterdam rijdt treft een andere situatie aan. Volgens De Coninck zorgt dit soms voor gevaarlijke situaties. 

''Van even gauw iets doen kunnen hele nare dingen ontstaan.'' zegt de verkeersdeskundige. Volgens de Coninck kan je beter even doorrijden naar de volgende afslag en daar keren. Halsoverkop het stuur omgooien om alsnog de goede afrit te nemen is te gevaarlijk. 

Omgedraaid


De afslagen op de A6 zijn omgedraaid. Wie van Lelystad naar Almere rijdt moet ter hoogte van knooppunt Almere rechts aanhouden. Voorheen was moest je links aanhouden. 
 
Mensen zijn volgens De Coninck gewoontedieren en zijn daardoor niet voorbereid op verrassingen. Aandachtsafleiding is de grote boosdoener. In de nieuwe situatie is met name extra aandacht nodig. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel