Autoschade Urk dreigt na 20 jaar uit pand te worden gezet

URK • Ma 16 juli 2018 | 14:38 • Maandag 16 juli 2018 | 14:38

Autoschade Urk moet na zo'n 20 jaar weg uit het pand aan de Urkerweg 3. Dat wil de verhuurder van het pand. De echtgenoot van de verhuurder wil de ruimte gebruiken voor zijn eigen bedrijf. Autoschade Urk wil niet vertrekken en liet het op een rechtszaak aankomen.

De rechter in Lelystad boog zich maandag over de zaak. De verhuurder zegde de huurovereenkomst per 1 maart op en wil dat het autobedrijf snel vertrekt. De huurders zien dat niet zitten. Ze zijn al op leeftijd en willen zich niet nog in de schulden steken door het kopen van een eigen pand.

De verhuurder zegt al vijf jaar geleden te hebben gemeld dat de huurovereenkomst zou worden opgezegd. Bovendien meent ze juridisch sterk te staan omdat het volgens haar gaat om ‘niet meer dan een oude loods’. De tegenpartij bracht hier tegenin dat het hier gaat om een ambachtsbedrijf en dat mag niet zomaar worden ontruimd.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel