Omgevingsdienst waarschuwt; blauwalg bij Flevonice

BIDDINGHUIZEN • Di 17 juli 2018 | 17:28 • Dinsdag 17 juli 2018 | 17:28

De omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek waarschuwt dat er blauwalg in het water zit van het Aquapark Flevomeer bij Flevonice in Biddinghuizen.

Als er een waarschuwing wordt afgegeven, houdt dat in dat zwemmen op de aangegeven locatie schadelijk kan zijn voor de gezondheid. ​Er wordt ter plekke op een bord aangegeven om wat voor risico het gaat. Mensen moeten dan zelf beoordelen of zij dat risico willen lopen.

Kwetsbare groepen wordt geadviseerd om een andere zwemplek uit te kiezen. Dat zijn onder andere jonge kinderen en ouderen.

Blauwalg


Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden waar mensen en dieren gezondheidsklachten van kunnen krijgen, zoals huidirritatie en duizeligheid. Om zo min mogelijk risico te lopen, wordt afgeraden te gaan zwemmen op een locatie waar blauwalg is aangetroffen.

Voor het Aquapark geldt dat de omgevingsdienst, in plaats van tweewekelijks, elke week het water gaat meten. Daarnaast wordt de zwemlocatie dagelijks gecontroleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel