Kosten snel internet buitengebied overal gelijk

FLEVOLAND • Wo 18 juli 2018 | 20:57 • Woensdag 18 juli 2018 | 20:57

De kosten voor snel internet met glasvezel in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland mogen niet hoger zijn dan in Noordoostpolder. Dat hebben Provinciale Staten woensdag besloten. In Noordoostpolder is de aanleg van glasvezel vorig jaar begonnen. Daar staan de huizen en boerderijen dichter op elkaar dan in de rest van de provincie. Een aansluiting gaat tussen de 1.500 en 2.000 euro kosten.

Met name de boeren in het buitengebied, die steeds meer aan 'smartfarming' doen, wachten ongeduldig op snel internet. Lang is gesproken om hen daarvan te voorzien, maar de vraag was op welke manier. Uiteindelijk heeft het aanleggen van glasvezel de voorkeur gekregen boven verschillende draadloze varianten.

De provincie en de vier gemeenten hebben met elkaar afgesproken dat het glasvezelnet er moet komen. Voorwaarde is wel dat tenminste de helft van het aantal adressen in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland een abonnement neemt. Als dat het geval is, start de aanleg begin volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel