Fietsen zonder eigenaar weg van Stationsplein

LELYSTAD • Wo 18 juli 2018 | 23:37 • Woensdag 18 juli 2018 | 23:37

Zogenoemde weesfietsen en weesbrommers worden binnenkort verwijderd van het Stationsplein in Lelystad. Naar schatting staan er zo’n 400 van die fietsen in de rekken rond het station. Vooral bij de kiosk gaat veel capaciteit verloren door een fiets die niet meer wordt gebruikt en waarvan de eigenaar verdwenen lijkt te zijn.

Het weghalen van de fietsen mag niet zonder meer. De gemeente heeft daarom nieuwe regels opgesteld. Alle fietsen op het Stationsplein krijgen na de zomer een sticker. Zijn de rijwielen na 28 dagen nog niet weggehaald, dan ruimt de gemeente ze op en worden ze tijdelijk gestald. De rechtmatige eigenaar heeft dan nog 13 weken de tijd om de fiets op te halen. Dat kost dan wel 15 euro. Fietsen die niet worden opgehaald gaan naar de schroot of worden verkocht.

Lelystad komt met de actie om het Stationsplein gezelliger te maken. De gemeente wil dit bereiken met horeca, bloembakken en bankjes. Alle fietsrekken en fietsstallingen op het plein gaan weg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel