PvdA neemt nog even de tijd voor oordeel over handelen fractievoorzitter

ALMERE • Do 19 juli 2018 | 0:10 • Donderdag 19 juli 2018 | 0:10

Op de ledenvergadering van de Almeerse Partij van de Arbeid zijn woensdagavond nog geen knopen doorgehakt als het gaat om de vraag of fractievoorzitter Kerim Iskender fouten heeft gemaakt. Drie prominente leden van de partij zijn van mening dat Iskender niet integer heeft gehandeld tijdens de collegeonderhandelingen en rond het aftreden van wethouder Tjeerd Herrema. 

Bronnen binnen de partij melden dat de gang van zaken de komende dagen verder wordt besproken.

De PvdA-fractie laat in een op donderdagmiddag verstuurd persbericht weten achter hun fractievoorzitter te blijven staan. "De kwestie is gisteren op de algemene ledenvergadering onderwerp van gesprek geweest. Dat gesprek heeft niet geleid tot een ander beeld bij de fractie. De fractie blijft achter haar fractievoorzitter staan."

Commissie Integriteit 


In de statuten van de PvdA is opgenomen dat partijleden een verzoek kunnen indienen bij het landelijke bestuur om de Commissie Integriteit in te schakelen. In zo’n geval moet er een onderbouwing worden aangeleverd waarin wordt aangegeven dat iemand de Erecode van de partij geschonden zou hebben. Als het partijbestuur er voldoende aanleiding toe ziet wordt de integriteitscommissie aan het werk gezet, zo laat een woordvoerder van de partij weten. 

Of de drie PvdA-leden die Iskender verwijten niet integer te hebben gehandeld deze stap ook gaan zetten is nog niet duidelijk.

Binnen de partij is afgesproken dat er geen mededelingen worden gedaan over het gedeelte van de avond waarop het functioneren van de fractievoorzitter aan de orde kwam. “We proberen nu een beetje de partij-dingen binnen de partij te houden,” zegt Kerim Iskender daar zelf over. De voorzitter van het Almeerse afdelingsbestuur, Abassin Nessar, geeft aan dat er naast het agendapunt over het functioneren van de fractievoorzitter ook uitgebreid de tijd is genomen om de nieuwe wethouder, Loes Ypma, voor te stellen. 

Verder is oud-wethouder Tjeerd Herrema bedankt voor zijn inzet voor de stad en is er stilgestaan bij het feit dat het rapport van de ombudsman hem vrijpleit van het bewust sturen van seksueel getinte berichten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel