Verkeersregelaars bij ontregelde Vollenhoverbrug

NOORDOOSTPOLDER • Do 19 juli 2018 | 11:27 • Donderdag 19 juli 2018 | 11:27

De provincie heeft donderdag enkele uren lang verkeersregelaars ingezet bij de Vollenhoverbrug in Noordoostpolder. Dat was nodig omdat de waarschuwingslichten voor de brug door een storing bleven branden. De storing ontstond nadat twee binnenvaartschepen de brug waren gepasseerd.

Omdat de rode lampen brandden en het daardoor leek alsof de slagbomen elk moment naar beneden zouden gaan, trapten veel weggebruikers op de rem of gingen stil staan. Hierdoor stroopte het verkeer tussen Noordoostpolder en Vollenhove zich geleidelijk op. Bij een eerdere, soortgelijke storing heeft voor de brug een kettingbotsing voorgedaan.

De politie kwam aanvankelijk in actie om het verkeer weer op gang te brengen. Rond 11:30 uur namen verkeersregelaars van de provincie het werk over.  Vanwege de problemen bleef de brug ook enkele uren lang gesloten voor schepen. Rond 13:30 uur had een monteur de storing verholpen.

Foto's: @AisevanBeets  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel