Internationale studenten met voorrang in De Aardbei

ALMERE • Do 19 juli 2018 | 20:05 • Donderdag 19 juli 2018 | 20:05

Buitenlandse studenten kunnen met voorrang een woning krijgen in gebouw De Aardbei aan de Cinemadreef in Almere Stad. Er worden maximaal tien woningen voor hen gereserveerd. Het is een experiment van de gemeente Almere voor twee jaar.

Volgens de gemeente Almere kan van buitenlandse studenten niet worden verwacht dat ze zich inschrijven bij Woningnet, dat sociale huurwoningen in Almere verdeelt. Daarom moet voor hen wat anders worden geregeld. Het aantal internationale studenten in Almere stijgt ieder jaar. Er is volgens de gemeente vooral veel belangstelling voor de Aeres-hogeschool met opleidingen op het gebied van groen en duurzaamheid.

In De Aardbei zaten destijds de Pabo Almere en tandartsenopleiding ACTA. Ook was de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente er tijdelijk gehuisvest. Het pand wordt nu verbouwd. Er komen 82 betaalbare woningen voor studenten en jongeren uit Almere die starten op de woningmarkt. Naast huisvesting voor jongeren komen er onder meer ontmoetingsruimten en werkplekken voor jonge ondernemers. De woningen worden naar verwachting volgende maand opgeleverd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel