Teleurstelling over toekomst basisschool Universum

ALMERE • Vr 20 juli 2018 | 0:41 • Vrijdag 20 juli 2018 | 0:41
Ouders van basisschool het Universum in Almere zijn boos en teleurgesteld dat hun kinderen volgend schooljaar naar een ander gebouw moeten. Dat is donderdagavond op de Politieke Markt in het stadhuis gebleken.

Het gaat dan met name om kinderen van groep 5 tot 8 die in een andere wijk, aan de andere kant van de A6 naar school moeten. De huidige school in de Nobelhorst is te klein voor het groeiend aantal leerlingen die het Universum telt. Wethouder Aldrik Dijkstra (CU) ziet geen andere mogelijkheid dan de kinderen elke dag met een busje naar het noodgebouw te brengen.

Extra belasting
Voor de ouders is dat een extra belasting want ze moeten de kinderen al vroeg eerst naar het Universum brengen en vandaar uit moeten de kinderen van de bovenbouw met de bus naar de noodvoorziening. Wethouder Dijkstra begrijpt de bezwaren maar had geen andere oplossing voor het probleem.

Van onvoldoende financiële middelen om de kinderen op een adequate en passende manier dichterbij te huisvesten is volgens Dijkstra geen sprake. Alleen is een oplossing begin komend schooljaar nog niet voor handen. Wethouder Dijkstra zei dat de gemeente de school juist tegemoet komt en het vervoer van de kinderen betaalt.

Vorige wethouder deed toezeggingen
Een motie van de PVV om vast te houden aan toezeggingen die destijds door onderwijs-wethouder Rene Peters zijn gedaan, haalde het niet in de gemeenteraad. Peters had de ouders beloofd dat de kinderen in de eigen wijk naar school kunnen gaan.

Wethouder Dijkstra hoopt dat het probleem begin volgend jaar is opgelost. Hij wil het college voorstellen om twaalf tot veertien lokalen bij te bouwen bij het Universum. Het tekort aan ruimte moet in de maand februari dan helemaal zijn opgelost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel