Nieuwe wethouder Ypma wil de stad tot in de haarvaten leren kennen

ALMERE • Vr 20 juli 2018 | 1:10 • Vrijdag 20 juli 2018 | 1:10

Loes Ypma is donderdagavond geïnstalleerd als nieuwe PvdA-wethouder van Almere. Ze volgt de onlangs afgetreden Tjeerd Herrema op. Hij kwam politiek in de problemen door een beschuldiging van seksueel wangedrag door een journalist van Almere deze Week.

Ypma (38) zei in haar toespraak dat ze het een eer vond om in de raadszaal te mogen staan. Ze heeft er veel zin in om voor en met Almere aan de slag te gaan. De nieuwe wethouder memoreerde dat het een hele uitdaging wordt om de komende raadsperiode 2.000 tot 2.500 woningen te bouwen.

Verder wil ze stevig sturen op het Floriade-dossier om van de wereldtuinbouwtentoonstelling en de woonwijk nadien een succes te maken. Ze vroeg de raadsleden haar mee te nemen de stad in, zodat ze Almere tot in de haarvaten kan leren kennen.


Loes Ypma is politiek geschoold in Woerden, waar ze zeven jaar voor de PvdA in de gemeenteraad heeft gezeten. Daarna werd ze wethouder. Ze had in Woerden de portefeuilles financiën en het sociale domein. Tussen 2012 en 2016 was Ypma lid van de Tweede Kamer en woordvoerder onderwijs en jeugdzorg. Haar laatste werkgever was Verus, de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs.

Ypma blijft voorlopig nog in Woerden wonen. Ze geeft aan binnen een jaar in Almere een woning te willen hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel