Leveranciers benzine: nog geen probleem met aanvoer

FLEVOLAND • Vr 20 juli 2018 | 12:10 • Vrijdag 20 juli 2018 | 12:10

De twee grootste brandstofleveranciers in Flevoland merken nog niets van de landelijke problemen met de aanvoer van onder meer benzine. De NOS meldde vrijdag dat tankstations in heel Nederland soms nee moeten verkopen, omdat er te weinig chauffeurs zijn om de brandstof bij de tankstations te brengen. 

Volgens Van Staveren in Emmeloord en SuperTank in Dronten hebben zij geen last van de aanvoerproblemen, omdat ze de meeste brandstof zelf ophalen. Dat doen ze met eigen vrachtauto's, bij depots in Zwolle, Amsterdam en Utrecht. Zij zijn dus niet volledig afhankelijk van transporteurs als Schenk, die met een chauffeurstekort zouden kampen. 

Bij SuperTank hebben de chauffeurs het wel extra druk. Volgens een woordvoerder heeft dat vooral te maken met de droogte. "Boeren bestellen momenteel veel extra diesel. Die hebben ze nodig voor het beregenen van de akkers."

Beide Flevolandse bedrijven zeggen dat er vanwege de drukte en de vakantieperiode wel een goede planning van de eigen chauffeurs nodig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel