Actie tegen uitzetting Armeens gezin

ALMERE • Vr 20 juli 2018 | 14:08 • Vrijdag 20 juli 2018 | 14:08

Het gezin van Anahit (12) en Arsen (8) uit Almere Haven woont al 9 jaar in Nederland. Maar de twee kinderen dreigen maandag met hun ouders op het vliegtuig te worden gezet naar Armenië, het herkomstland van de ouders van de kinderen. Als laatste poging om het uitzetten te stoppen, houdt stichting De Goede Zaak zondag een actie. 

"Hun ouders hebben alle procedures doorlopen om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Toch dreigen ze aanstaande maandag op het vliegtuig naar Armenië te worden gezet", laat de stichting op de website weten. De petitie om de twee kinderen te helpen en om het kinderpardon te versoepelen is bijna 4.000 keer ondertekend. 

Volgens Amal Abbass van Stichting Inspiratie Inc. gaat het om een schrijnend geval. "Hun vader heeft goed betaalde baan in een hotel aangeboden gekregen. Hij heeft veel talent en deed altijd vrijwilligerswerk, afgelopen week nog bij het Floriade Festival."

Het gezin zit inmiddels in Detentiecentrum Zeist in Soesterberg. Volgens Abbass zijn ze ontzettend bang. "De kinderen huilen veel en de moeder heeft een hele hoge bloeddruk", vertelt ze aan Omroep Flevoland. 

Tijdens de actie zondag zullen de deelnemers om het uur een ronde om Detentiecentrum Zeist in Soesterberg lopen met lichtjes, kaarsen, rouwlichtjes of zaklantaarns. "Samen doen we een ultieme poging ze hier houden met een wake voor Detentiecentrum Zeist, waar ze tot hun vertrek vastgehouden worden", aldus De Goede Zaak. De wake wordt georganiseerd en ondersteund door de PopUpKerk en de Raad van Kerken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel