Eis: levenslang tegen verdachte liquidatiezaak

ALMERE • Vr 20 juli 2018 | 15:45 • Vrijdag 20 juli 2018 | 15:45

Er is levenslang geëist tegen de man die verdacht wordt van een moord in Amsterdam en het mede-voorbereiden van een liquidatie in Almere. De 33-jarige Quincy S. werd vorig jaar in Almere opgepakt door een arrestatieteam. De man was samen met zijn Almeerse vriendin onderdeel van een groep die een liquidatie in de stad voorbereidde, aldus het OM.

Ten tijde van zijn arrestatie woonde S. zonder verblijfsvergunning in Almere bij zijn vriendin. Na de arrestatie moest de man zijn DNA afstaan. Er bleek vervolgens een link te zijn met een 'vergismoord' in Amsterdam waarbij een 25-jarige man werd doodgeschoten.

Volgens het Openbaar Ministerie moet de maatschappij maximaal worden beschermd tegen de verdachte. De aanklaagsters noemden S. "een man zonder normen en waarden, die ook nadat hij zelf ernstig gewond raakte niet tot inkeer kwam en zich bleef aanbieden als huurmoordenaar, verbeten op een goed resultaat."

Zij baseerden zich daarbij op berichten die konden worden ontsleuteld na de inbeslagname van twee mailservers van het Nederlandse bedrijf Ennetcom in Canada.

Eerder deze week werd tegen de 40-jarige Almeerse vriendin en een andere Almeerse verdachte al 10 jaar gevangenisstraf geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel