'Ik ben zelf in armoede opgegroeid, daarom wil ik mensen helpen'

ALMERE • Vr 20 juli 2018 | 16:29 • Vrijdag 20 juli 2018 | 16:29

Vijf jaar geleden zette Els van Boxtel uit Almere Stichting Wensjes op. Haar doel was armoede en verpaupering in de Molenbuurt tegengaan. Nu groeit haar stichting nog steeds.

"Ik ben zelf in armoede opgegroeid, ik weet hoe het is," blikt Els terug. "Toen ik zag hoe de Molenbuurt eraan toe was, moest ik daarom gewoon wat doen." Daarom zette ze de Wensjes op.

De stichting biedt hulp aan mensen die direct eten nodig hebben. Zo worden er tassen met eten uitgedeeld als bewoners niet direct geholpen kunnen worden door een wijkteam of door het Voedselloket Almere. 

"Financiële armoede is natuurlijk een probleem, maar daarbij komt vaak sociale armoede," zegt Els. "Mensen raken soms ook in een sociaal isolement als ze arm zijn. Ze gaan niet meer naar buiten en ontmoeten geen mensen meer. Vaak is dat uit schaamte." Daarom organiseert Stichting Wensjes creativiteitsbijeenkomsten om samen te knutselen en elkaar te ontmoeten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel