Gemeente verbiedt vuur in natuur en op dijken

URK • Vr 20 juli 2018 | 17:43 • Vrijdag 20 juli 2018 | 17:43

De gemeente Urk heeft vrijdag een verbod op het stoken van vuurtjes afgekondigd. Het verbod geldt voor de natuur en voor dijken. Volgens de gemeente is door de extreme droogte het risico op een natuurbrand op die plekken te groot. Zo'n brand zou zich snel en onvoorspelbaar kunnen ontwikkelen.

Tot nader bericht is het daarom in de natuur of bij dijken verboden om afval te verbranden of kaarsen, fakkels, vuurwerk of sfeervuren aan te steken. Inwoners die thuis gaan barbecueën wordt aangeraden te zorgen dat er genoeg blusmiddelen in de buurt zijn.

De gemeenten Dronten en Almere waarschuwen inwoners ook actief voor brandgevaar. 

Extra alert


Voor een groot deel van het land is inmiddels Fase 2 'extra alert' uitgeroepen om natuurbranden te voorkomen. De Veiligheidsregio Flevoland vraagt om verdachte situaties te melden bij terreineigenaren of de hulpdiensten. Ook wordt geadviseerd om waar nodig altijd blusmiddelen bij de hand te hebben. 

Wanneer er toch nog een natuurbrand ontstaat, adviseert de veiligheidsregio om niet te blijven wachten tot de brandweer er is, maar zo snel mogelijk te vluchten van de brand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel