Verdachte ontkent misbruik dochter

ALMERE • Za 21 juli 2018 | 9:30 • Zaterdag 21 juli 2018 | 9:30
De strafzaak tegen een 64-jarige man uit het Gelderse Berg en Dal, die ervan wordt verdacht zijn dochter uit Almere seksueel te hebben misbruikt, wordt op 30 november inhoudelijk behandeld. Het misbruik zou zijn gebeurd toen het meisje op 22 april 2016 haar vader bezocht. De man ontkent.

De rechtbank heeft een aantal onderzoekswensen van de advocaat van de verdachte toegewezen. De raadsman twijfelt aan de betrouwbaarheid van de aangifte. Zo zal de moeder van het slachtoffer, van wie de verdachte al enige jaren gescheiden leeft, opnieuw worden ondervraagd. De advocaat wil nader onderzoeken of er sprake zou zijn van beïnvloeding van het meisje dat 17 jaar oud was toen het incident zou hebben plaatsgevonden.

Het meisje zou verstandelijk beperkt zijn. Om die reden zal de rechtbank een gedragsdeskundige laten getuigen die meer inzicht moet geven over de betrouwbaarheid van de verklaringen van het slachtoffer. Ook zal informatie over het niveau van het meisje en haar beperkingen worden toegevoegd aan het dossier. Daarnaast wijst de rechtbank het verzoek van de raadsman toe om het Nederlands Forensisch Instituut na te laten gaan hoe sporen van het misbruik zijn veiliggesteld nadat het incident heeft plaatsgevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel