Speciale borden voor toeristen

LELYSTAD • Za 21 juli 2018 | 9:38 • Zaterdag 21 juli 2018 | 9:38

In de gemeente Lelystad zijn borden met daarop de toeristische bestemmingen in de stad onthuld. Deze borden zijn bruin van kleur met witte letters. Wethouder Ed Rentenaar heeft het eerste bord onthuld bij de Buizerdweg-Knardijk. Het gaat om toeristische trekpleisters zoals bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen. Dergelijke borden waren al te vinden in het buitengebied van de stad. Nu zijn ze ook binnen de bebouwde kom geplaatst. 

"Gemeente Lelystad zet zich samen met partners in voor de versterking van de vrijetijdsector. We zetten onder andere in op een betere bereikbaarheid als gastvrije stad. Dit is heel belangrijk, want dit heeft alles te maken met een positieve beleving van bezoekers. Goede bewegwijzering is daarom essentieel. Met de plaatsing van de toeristische borden op diverse plekken in Lelystad kunnen we toeristen nog beter verwijzen naar de toeristische gebieden. Met de plaatsing van deze borden hebben we weer stap gezet in de ontwikkeling van de stad als toeristisch recreatieve bestemming," aldus wethouder Ed Rentenaar.

Volgend jaar kunnen ondernemers ook zelf een aanvraag voor een toeristisch bord doen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel