Kunstenaar verspreidt 25.000 centen

ALMERE • Za 21 juli 2018 | 14:25 • Zaterdag 21 juli 2018 | 14:25

Veel Almeerders keken zaterdagochtend raar op toen ze over de markt in Haven liepen. Op het plein lagen 25.000 eurocenten verspreid. Het is een kunstproject van Daan den Houter voor cultureel centrum Corrosia.

Met deze 'Expositie voor 1 Dag' probeert Den Houter de waarde van geld aan de kaak te stellen. "Een cent is bijna niks waard dus het is niet de moeite om ze op te pakken", legt hij uit. "Maar nu er heel veel liggen, krijg je een raar conflict. Want één is niks waard, maar nu liggen er heel veel, maar dan moet je er wel weer vaak voor bukken. Die reactie is mooi om te zien."

De muntjes zorgden voor verbaasde reacties van voorbijgangers. Ook zorgde het voor veel plezier, vooral bij kinderen die ze gelijk probeerden op te rapen. "Hoe komen al die munten hier? Heeft het vannacht muntjes geregend of groeien ze aan de bomen?", vraagt een jongen zich af. 

Expo voor 1 Dag


Expo voor 1 Dag is onderdeel van Corrosia. Daarin zullen er enkele ééndaagse kunstprojecten gehouden worden in de omgeving van Almere. Als het aan Den Houter ligt, is zijn project veel meer dan alleen muntjes strooien. "Natuurlijk is dit kunst", vertelt hij trots. "Het geeft een nieuwe ervaring voor voorbijgangers. Het geeft daarnaast een nieuwe kijk en discussie op bepaalde zaken en dat vind ik kunst."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel