300 zeekadetten aangekomen voor jaarlijks kamp

LELYSTAD • Zo 22 juli 2018 | 16:34 • Zondag 22 juli 2018 | 16:34

Driehonderd Zeekadetten zijn dit weekeinde aangekomen in Lelystad voor het jaarlijkse kamp van Zeekadetkorps Nederland. Met twaalf grote schepen meerden ze aan in de Bataviahaven, waar ze tot 28 juli zullen blijven. 

Volgens Gert van Beest van het Zeekadetkorps is het doel van het kamp om de kadetten enthousiast te maken voor een baan op en rond het water. "Dat kan bij de marine zijn, maar ook in de visserij of op de binnenvaart", legt hij uit. "Al vanaf het ontstaan van het korps gaan we jaarlijks een week op kamp."

Bij aankomst werden de kadetten begroet door commandant Hugo Sinke, die in de haven enkele oude bekenden tegenkwam. "Op een aantal van de schepen die hier nu in de haven liggen heb ik vroeger tijdens de opleiding gevaren. Dus het is mooi om ze zo weer terug te zien", vertelt Sinke. 

Tijdens het kamp zullen ze verschillende activiteiten houden op en rond het water. Zo zullen er meerdere zeilwedstrijden gehouden worden en staan er verschillende tochten over het water op de agenda. De deelnemende kadetten kunnen niet wachten om te beginnen. "Dit is mijn tweede zomerkamp en het is elke keer weer iets anders. Het is cool om rond de boten te zijn", vertelt kadet Luca. "Ik vind heel veel dingen leuk om te doen, maar ik denk dat ik dit wel één van de leukste dingen vind", voegt Lucas, een andere kadet, daaraan toe. 

Op maandagmiddag houden de kadetten een open dag op de schepen die in de Bataviahaven liggen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel