Proef met e-bikes en elektrische auto's rond vliegveld

LELYSTAD • Wo 25 juli 2018 | 18:00 • Woensdag 25 juli 2018 | 18:00

De provincie wil zo'n 130.000 euro uittrekken om rond bedrijfsterrein Lelystad Airport Businesspark een proef te houden met de verhuur van elektrische fietsen en auto's. De drie jaar durende proef moet in september al beginnen.

De proef richt zich op bedrijven en bezoekers van het bedrijventerrein nabij Lelystad Airport, maar ook op ondernemingen en zorginstellingen in de stad. Hiervoor worden zogeheten 'early adopters' gezocht, ofwel proefkonijnen die als eerste van de dienst gebruik willen maken. Voor de verhuur worden er drie elektrische auto's en 25 e-bikes beschikbaar gesteld.

Provinciale Staten moeten nog met het voorstel instemmen. De provincie betaalt de proef uit een bijdrage van ruim een half miljoen euro die het Rijk voor mobiliteit rond Lelystad Airport beschikbaar heeft gesteld. Van dat geld wordt ook een dynamisch verkeersinformatiesysteem betaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel