Twee doden bij crash in Münster met vliegtuigje afkomstig van Lelystad Airport

LELYSTAD • Do 9 augustus 2018 | 14:26 • Donderdag 9 augustus 2018 | 14:26

Een vliegtuigje dat om 11:00 uur donderdagmorgen uit Lelystad vertrok is ongeveer een uur later neergestort op het vliegveld van Münster in Duitsland. De twee inzittenden, een piloot en instructeur, waren op slag dood. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchthaven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat aan het ANP weten dat het gaat om een 64-jarige Nederlander en een Duitser.

Volgens zakenblad Quote en de Gooi- en Eemlander is het Nederlandse slachtoffer bouwondernemer Bert Verwelius. Het toestel was in zijn bezit.  

Het vliegtuig voerde een trainingsvlucht uit boven het vliegveld. Het toestel is een rode Beech Baron G58. Het had net een rondje gemaakt boven de luchthaven toen het wilde landen. Dat mislukte en het vliegtuig stortte neer, waarbij het op zijn rug naast de landingsbaan belandde.

De slachtoffers waren getrainde piloten en voerden een oefenvlucht uit, waarschijnlijk zodat de een zijn vliegbrevet kon verlengen, vertelt Sigrun Rittrich van de lokale overheid Münster.

Het was de bedoeling dat het vliegtuigje 's avonds weer op Lelystad Airport zou terugkeren, vertelt een woordvoerder van de Lelystadse luchthaven.

Foto: ANP

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel