Twee doden bij crash in Münster met vliegtuigje afkomstig van Lelystad Airport

LELYSTAD • Do 9 augustus 2018 | 14:21 • Donderdag 9 augustus 2018 | 14:21

Een vliegtuigje dat om 11:00 uur donderdagmorgen uit Lelystad vertrok is ongeveer een uur later neergestort op het vliegveld van Münster in Duitsland. De twee inzittenden, een piloot en instructeur, waren op slag dood. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchthaven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat aan het ANP weten dat het gaat om een 64-jarige Nederlander en een Duitser.

Volgens zakenblad Quote en de Gooi- en Eemlander is het Nederlandse slachtoffer bouwondernemer Bert Verwelius. Het toestel was in zijn bezit.  

Het vliegtuig voerde een trainingsvlucht uit boven het vliegveld. Het toestel is een rode Beech Baron G58. Het had net een rondje gemaakt boven de luchthaven toen het wilde landen. Dat mislukte en het vliegtuig stortte neer, waarbij het op zijn rug naast de landingsbaan belandde.

De slachtoffers waren getrainde piloten en voerden een oefenvlucht uit, waarschijnlijk zodat de een zijn vliegbrevet kon verlengen, vertelt Sigrun Rittrich van de lokale overheid Münster.

Het was de bedoeling dat het vliegtuigje 's avonds weer op Lelystad Airport zou terugkeren, vertelt een woordvoerder van de Lelystadse luchthaven.

Foto: ANP

Deel artikel

reacties (4)

 • Hans K

    Do 9 augustus 2018 Donderdag 9 augustus 2018

  Laten we de onderzoeksresultaten van morgen gewoon afwachten en niet gaan gissen naar de oorzaak. VDR is al veilig gesteld.

  reageer
 • Dirk

    Do 9 augustus 2018 Donderdag 9 augustus 2018

  Gevaarlijk zo'n vliegveld.

  reageer
 • Mark

    Do 9 augustus 2018 Donderdag 9 augustus 2018

  Wat verschrikkelijk, sterkte voor de nabestaanden!

  Ps: Sorry als het wat ongepast is om over iets anders te beginnen, maar in het duitse artikel staat ''Die Maschine war in der niederländischen Küstenstadt Lelystad'' classificeren de duitsers lelystad altijd als kuststad?

  reageer
 • Gert

    Do 9 augustus 2018 Donderdag 9 augustus 2018

  Jazeker, hele stromen Duitsers komen naar Lelystad vanwege het IJssel en markermeer.
  Ik zeg altijd dat Engeland aan de overkant ligt.

 • De Vries

    Do 9 augustus 2018 Donderdag 9 augustus 2018

  Triest. Het toestel was nog geen twee weken in Nederland. Sterkte voor de familie van de inzittenden.

  reageer
 • Steven stedenwijker

    Vr 10 augustus 2018 Vrijdag 10 augustus 2018

  Dat zal er wel mee te maken hebben. Nieuwigheid en zo staat er een handeltje verkeerd op te lage hoogte is er niets meer aan te doen. Net als die fotograaf die op lage hoogte met een onhandig gebaar plots de flaps uit trok. Plons zou in het water van de Ankeveense plassen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert