Stichting AAP: 'Kardashians moeten stoppen met aapselfies'

FLEVOLAND • Vr 10 augustus 2018 | 16:28 • Vrijdag 10 augustus 2018 | 16:28

De Almeerse Stichting AAP heeft een bijzondere oproep gedaan. Ze vragen Kim en Kourtney Kardashian om niet meer selfies te maken met wilde dieren. Dit in het kader van een bewustwordingscampagne van dierenleed.

"We hadden de campagne nog niet gelanceerd of de Kardashians maakten een foto met aapjes", vertelt David van Gennep van Stichting AAP. "Ik hoop dat ze niet beseffen dat die beestjes enorm lijden, maar als ze het wel weten is dat nog erger. Ze geven het verkeerde voorbeeld."


Vakantiegangers kunnen in landen als Thailand of de Filipijnen vaak op de foto met aapjes of tijgers. Dit terwijl de dieren volgens de stichting vol zitten met verdovende middelen. Ook worden ze vaak gedood als ze ouder worden, omdat ze dan niet meer jong en schattig zijn.

"Of de Kardashians onze oproep zien weten we niet, maar misschien dat we Nederlanders zo ver kunnen krijgen niet op de foto te gaan met dat tijgerwelpje of die slang op vakantie die in het wild thuishoort", zegt Van Gennep.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel