Eigen herdenkingsmunt met poldervlakte

SCHOKLAND • Vr 17 augustus 2018 | 13:22 • Vrijdag 17 augustus 2018 | 13:22

Schokland wordt geëerd met een eigen herdenkingsmunt. Het Schokland Vijfje is een van de vier herdenkingsmunten die de Koninklijke Nederlandse Munt uitgeeft dit jaar.

Op de voorzijde van de munt is Koning Willem-Alexander afgebeeld. De keerzijde is versierd met een afbeelding van het voormalig eiland en de omliggende poldervlaktes. Daarnaast zijn er vier verschillende iconen langs de rand verwerkt, die elk een ander deel van de geschiedenis van Schokland symboliseren.

Eerste op 8 september 


Zo vertegenwoordigt de vis de verhouding van Schokland met de Zuiderzee. De voetafdruk staat voor de archeologische waarde van Schokland. Op de munt staat ook een vissersboot, die vertegenwoordigt de visserij en economie van Schokland. Tot slot is er nog een mammoet op te vinden die als voormalig bewoner van Schokland de ijstijd en prehistorische geschiedenis van Schokland symboliseert. 

Op 8 september is de Ceremoniële Eerste Slag van het Schokland Vijfje. De andere herdenkingsmunten van dit jaar zijn een ode aan Fanny Blankers-Koen, Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa en het 100-jarig bestaan van de Universiteit Wageningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel