Vraagtekens bij betrouwbaarheid OM in zaak woningoverval

ALMERE • Vr 17 augustus 2018 | 14:29 • Vrijdag 17 augustus 2018 | 14:29

De advocaten van twee verdachten van een overval in Almere zetten vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het Openbaar Ministerie. Dat bleek vrijdagochtend tijdens een zitting voor de rechtbank in Lelystad. Het OM ontkende eerder dat er afspraken zijn gemaakt met getuige Iris K. Nu blijkt uit opnamen van politieverhoren dat er wél afspraken met haar zijn gemaakt. Iris K zou betrokken zijn bij een overval waarbij 600.000 euro werd buitgemaakt.

De twee verdachten, voormalige leden van motorclub No Surrender, zouden vermomd als postbezorgers op 8 december 2016 het huis van de toen 78-jarige vrouw zijn binnengekomen. Het gaat om de moeder van de veroordeelde drugscrimineel Frank G. Zij zouden de vrouw in haar woning in de Literatuurwijk hebben vastgebonden en er vandoor zijn gegaan met de 600.000 euro. De overval houdt mogelijk verband met de moord op Esther Paul die vorig jaar dood werd gevonden in het Veluwemeer.

Esther Paul


Volgens Het Parool had de ex van Frank G., Esther Paul, de overvallers - onder wie haar vriendin Iris K.-  getipt dat er bij de moeder veel drugsgeld was verstopt. Na de overval dook Paul onder op een camping in Biddinghuizen. Vlak bij de camping werd het lichaam van Esther Paul in april 2017 gevonden in het Veluwemeer. De dader is tot op heden niet gevonden, maar volgens het Parool zit haar ex achter de moord als wraak voor de overval op zijn moeder en de diefstal van zijn geld. 

Moeder ontkent overval


Volgens de advocaten van de verdachten speelde Iris K. ook een rol bij die overval. En omdat het enige bewijs tegen de twee verdachten de verklaringen van K. zijn, neemt de verdediging het hoog op. Ze willen zelfs dat de betreffende opnames bij de rechtbank bewaard worden, zodat ze niet zoek raken bij het OM.

De advocaten trekken de hele overval overigens in twijfel. Dit omdat de overvallen moeder ontkent dat ze is mishandeld en ze verklaart ook dat ze geen geld mist. De rechtszaak tegen de mannen wordt in november inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel