Vakantiehonden zijn logés bij uitlaatservice 'The A-team'

DRONTEN • Zo 19 augustus 2018 | 17:27 • Zondag 19 augustus 2018 | 17:27

Veel Flevolanders zijn nog altijd lekker op vakantie. Elk jaar gaan daarom veel huisdieren naar asiels en kennels. Ze gaan over het algemeen naar grootschalige opvangcentra, maar er zijn ook kleine initiatieven, zoals 'The A-team' in Dronten van hondenliefhebster Anoeska Kamp.

Kamp vangt namelijk honden op bij haar thuis. "Ik nam vaak honden van vrienden mee om lekker te gaan wandelen. Ze waren zo tevreden dat ze vaak vroegen waarom ik er niet mijn beroep van maak", vertelt Kamp. "Dat idee moest even groeien, maar vorig jaar ben ik er mee gestart."

Scharrelen in het bos


Via de Martin Gaus Hondenschool heeft ze diverse cursussen en workshops gevolgd voordat ze is begonnen. Doordat ze de honden thuis opvangt neemt ze er maximaal twee per keer. Deze week zijn Max en Storm te gast in huize Kamp. Met de honden gaat Anoeska dagelijks wandelen in een stuk bos vlak bij Dronten. "Dat is heerlijk. De honden kunnen hier lekker scharrelen en in dit bos komt verder niemand."

Opvang in huiselijke sfeer


"De naam 'The A-team' komt van Anoeska", grapt ze. "Ik zie mezelf niet als baas van de groep, maar ik zie ons meer als een team. Vandaar de naam."
Ondanks dat ze 'slechts' twee honden per keer ontvangt, merkt ook Kamp dat het drukker is in de vakantie. "Ik heb veel aanvragen gehad van mensen die op vakantie gaan", legt ze uit. "Mensen vinden het fijn dat ze in een huiselijke sfeer worden opgevanen en meedraaien in de dagelijkse routine." 

Zelf niet op vakantie


Door het hebben van een uitlaatservice zit een vakantie er voor Kamp niet in, maar dat vindt ze niet erg. "Het geeft zo'n goed gevoel om de mensen met vakantie te laten gaan en de hondjes een leuke tijd te bezorgen. Daar geven wij onze vakantie graag voor op."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel