Werkstraf geëist tegen oud-militair voor veroorzaken dodelijk ongeluk

FLEVOLAND • Ma 20 augustus 2018 | 14:33 • Maandag 20 augustus 2018 | 14:33

Justitie heeft een werkstraf van 180 uur geëist tegen een oud-militair uit Almere, die in Duitsland een ongeval met dodelijke afloop veroorzaakte. De zaak diende maandagmiddag voor de militaire rechtbank in Arnhem. De Almeerder reed in september 2015 met een militaire vrachtwagen nabij het Duitse Trier op een file in. De automobilist voor hem, kwam daarbij om het leven.

De man reed voorop in een colonne. Wegens wegwerkzaamheden moest het verkeer naar één rijstrook, precies waar de weg daalde. Naar eigen zeggen heeft de Almeerder de auto’s om hem heen vaart zien minderen, maar hij zag geen remlichten. Plotseling zag hij een auto voor zich en kon hij een botsing niet meer vermijden. Toen hij uitstapte zag hij dat hij eerst nog een andere auto had geraakt. De bestuurder bleek overleden. De vrouw die ernaast zat had een schedelfractuur en brak een aantal ribben. De Almeerder vindt dat hem niets te verwijten valt en zijn advocaten vroegen om vrijspraak. 

De verdachte kan ook een voorwaardelijk rijverbod van een jaar krijgen. De Almeerder hoeft zijn rijbewijs niet in te leveren, omdat hij die nodig heeft voor zijn werk op Schiphol, zo redeneert het Openbaar Ministerie. Of een eventuele veroordeling gevolgen heeft voor zijn Verklaring Omtrent Gedrag, die hij nodig heeft voor een beveiligingspas op Schiphol, zal moeten blijken. De militaire rechtbank doet uitspraak op 3 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel